piątek, 28 czerwca 2013

Czekoladowe naleśniki z truskawkami

Pogoda za oknem iście jesienna, więc trzeba sobie osłodzić życie od wewnątrz.
Tak oto powstały czekoladowe naleśniki z bitą śmietaną, mascarpone i truskawkami.
  • 0,5 litra mleka
  • 1 jajko
  • mąka
  • 2 łyżeczki kakao
  • łyżka cukru pudru


Naleśniki robimy jak zwykle + kakao. Mąki tyle, żeby konsystencja była akuratna - wiadomo. Smażymy, studzimy.

Ubijamy   śmietankę kremówkę (ok 100 ml) z dodatkem cukru pudru (ważne, żeby nie przesłodzić), dodajemy pół opakowania małego mascarpone. Truskawki, których wszędzie pod dostatkiem kroimy w ćwiartki.

Naleśniki smarujemy bitą śmietaną, dodajemy truskawki, zawijamy i poprawiamy sobie humor !!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz