- 200 ml słodkiej deserowej śmietanki
- tabliczka białej czekolady
- ok 10 truskawek
- sorbet wiśniowy
Śmietankę ubijamy na bitą śmietanę. Zważywszy na to, że dodajemy do niej czekoladę już jej nie dosładzałam, ale lubiący ekstremalnie słodkie mogą dosłodzić wedle gustu i upodobań.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jak troszkę przestygnie łączymy ją delikatnie z bitą śmietaną. Do pucharków wkładamy pokrojone w cząstki truskawki i przekładamy musem czekoladowym, znów truskawki, mus. Zostało mi trochę bitej śmietany bo robiłam z większej ilości (zdecydowanie za dużej), więc na wierz dałam po łyżce samej bitej śmietany i po kulce sorbetu wiśniowego. Dekoracja z truskawki zanurzonej w cukrze.
POLECAM !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz