I tak oto:
- Paczka całych liści baby szpinaku (zdaje się 500g)
- ok szklanki przesmażonych grzybów
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
Jeśli grzyby macie już wcześniej przesmażone to przełóżcie je do rondelka i po prostu podgrzejcie. Nie dodawajcie więcej tłuszczu, bo to zbyteczne. .Ten, który jest w grzybach wystarczy. Do rozgrzanych grzybów dodajemy liście szpinaku. Ja lubię w całości, jak ktoś woli to sieka. Nie parzę wcześniej szpinaku, on i tak i tak sam przywiędnie pod wpływem ciepła. Przykrywamy na chwilę. .Dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku i chwilę dusimy. Pod sam koniec dodajemy 3 łyżki śmietany. .Gotowe. Smak niepowtarzalny, ciekawy, naturalny. Doskonałe połączenie jak dla mnie.
Do tego ugotowany al dente makaron, odrobina parmezanu, łyżka jogurtu naturalnego i nic więcej do szczęścia nie trzeba!
wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńw prostocie zawsze siła jest :)