czwartek, 11 października 2012

Sos tatarski

Bardzo lubię sos tatarski. Chociaż jest z tym trochę roboty w sensie misternego krojenia w drobniutką kosteczkę... to warto.

Sosy kupne się z pewnością nie umywają. Do przygotowania sosu potrzebne są:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 średnich ogórków konserwowych
  • ok 10 średnich marynowanych pieczarek
  • majonez
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
Z jajek wyciągamy żółtka. Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Podobnie czynimy z ogórkami i pieczarkami. Żółtka ucieramy z majonezem, łyżeczką musztardy, solą i pieprzem na gładką masę i dodajemy do posiekanych produktów. Mieszamy, doprawiamy do smaku w razie konieczności.

Gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz