czwartek, 9 sierpnia 2012

Nadziewane ciasteczka francuskie

Nie będzie wiele pisania. Użyłam gotowego ciasta francuskiego. Aż taka "pilna" to nie jestem, żeby samej babrać się z ciastem francuskim, kiedy kupne jest tak smaczne i tak proste w przygotowaniu.

Nadzienia natomiast były dwa.

  • Nadzienie czekoladowe to po prostu paseczki gorzkiej czekolady zawinięte z ciasto.
  • Nadzienie jabłkowe: serek waniliowy danio wymieszać z pokrojonym w małą kosteczkę jabłkiem, posłodzić i dodać dużo cynamonu.

    Nadzienie ułożyć na jednym kwadracie ciasta francuskiego (o boku ok 6 cm), przykryć drugim kwadracikiem, boki "skleić" używając widelca - przygnieść boki.
    No i upiec wg przepisu na opakowaniu :) Proste, smaczne i pewne. (Bo ostatnio we francuskim z piekarni miałam mało przyjazną niespodziankę).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz