Bajecznie prosty i zarazem znakomity lekki deser. Potrzebne są: ulubione
owoce, mało, cukier puder, mąka, cynamon (w zależności od tego jakich
użyjemy owoców).
Kruszonkę robimy w proporcjach 2:1:1 odpowiednio: masło, cukier puder, mąka
Na małą porcję użyłam 100g masła, 50g cukru i 50g mąki.
Na spód posmarowanej masłem foremki wykładamy jabłka pokrojone w ósemki, skropione cytryną i posypane cynamonem, jeżyny i maliny. Wierzch posypujemy kruszonką i wstawiamy na ok 20-30 min do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Podajemy z bitą śmietaną, lodami, z jednym i drugim, albo wcinamy same! Możliwości jest wiele.
Smacznego!
Kruszonkę robimy w proporcjach 2:1:1 odpowiednio: masło, cukier puder, mąka
Na małą porcję użyłam 100g masła, 50g cukru i 50g mąki.
Na spód posmarowanej masłem foremki wykładamy jabłka pokrojone w ósemki, skropione cytryną i posypane cynamonem, jeżyny i maliny. Wierzch posypujemy kruszonką i wstawiamy na ok 20-30 min do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Podajemy z bitą śmietaną, lodami, z jednym i drugim, albo wcinamy same! Możliwości jest wiele.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz