- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- jabłka/gruszki/nektarynki/śliwki - co kto ma
- cynamon
- kakao
Cóż... nie ma się co rozpisywać. Tortownicę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, na spodzie ułożyć ósemki jabłek i gruszek (tak jest w mojej wersji), obsypać obficie cynamonem.
Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Miksować. Zalać owoce połową masy, do drugiej połowy domieszać kakao (nie jest to konieczne) i również wylać na owoce. Piec 45 min w 180 stopniach. (A i tak najlepiej sprawdza się metoda na suchy patyczek). Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem, albo podawać z bitą śmietaną. Smacznego leniuchy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz